De Gelukkige KraamvrouwWat is een (kraam)doula?

Een doula, ook wel bekend als postpartum-doula, is een ervaren en deskundige vrouw die ondersteuning biedt tijdens de zwangerschap, bevalling en de periode na de bevalling op fysiek, emotioneel en mentaal gebied.

Ondersteuning en begeleiding

Als postpartum-doula bied ik concrete ondersteuning om ervoor te zorgen dat jij je comfortabel, verzorgd en ondersteund voelt. Dit omvat massages, belly binding, ondersteuning met kruidenbaden en stoombadjes, evenals het bereiden van lekkere, gezonde en voedzame maaltijden. Ik begeleid je ook bij lotusbevallingen.

Als kraamdoula ben ik betrokken bij jullie zwangerschap, ondersteun ik tijdens de bevalling en verzorg ik jullie kraamweek volledig op maat en naar jullie wensen. Ik help je ook bij het opbouwen van een band met je kindje na een moeilijke start.

Specialisatie in coaching

Naast mijn reguliere diensten bied ik ook coaching aan ouders met huilbaby’s of zeer onrustige baby’s, evenals aan moeders met een postpartum depressie en/of een moeilijke start. Mijn trainingen omvatten onder andere slaaptraining en de 5s-methode.

Lichamelijk herstel en welzijn

Als doula sta ik volledig in dienst van het lichamelijk herstel en welzijn van zowel moeder als baby. Zwangerschapsmassages zijn beschikbaar vanaf 20 weken zwangerschap, en na de bevalling bied ik postpartum massages en babymassages aan.

Werkwijze van een kraamdoula

Als doula bied ik verschillende pakketten aan waaruit je kunt kiezen. Bij De Gelukkige Kraamvrouw hebben we onze eigen samengestelde pakketten waaruit je kunt kiezen. Ons basispakket omvat:

  • Kennismakingsgesprek
  • 2 vervolggesprekken tijdens de zwangerschap
  • Assistentie bij het opstellen van het geboorte- en kraamplan
  • Ongelimiteerd contact via e-mail/telefoon tijdens de zwangerschap zonder afspraak
  • Ondersteuning tijdens de gehele bevalling en opstartperiode na de geboorte
  • Postpartum gesprek
  • Een bevaldagboek met foto’s en video’s

In onze aanvullende pakketten bieden we extra services zoals slaaptraining, recoverynights, babymassages, begeleiding naar verloskundige of gynaecoloog, zwangerschapsmassages en vele andere opties.